Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Sunday, 17 July 2011

ermm. :P

hey! olla! assalamualaikum.

yesterday,  saturdaysixteenjulytwothousandeleven, selamatlah berlangsungnya hari perkahwinan kak huda&uzair asri n abangnya abang hafiz&faizah. hurm, meriah gila la. pada hari tersebut, kak huda punya ayah prof rahim. ada la jemput kumpulan saujana ke majlis tu. best la.hurm, masa pukul 10.00++ tu kitaorang bergerak la ke masjid as-solihin, dekat ters jernang tu kan. hurm, nikah dekat situ, masa tu kak huda je nikah coz, abang hafiz, dia buat kendurinya dekat seberang perai, pulau pinang. yang tu belah perempuan. yang belah lelaki tu yang buat dekat dewan UKM. balik story yang tadi*. hurm, kak huda selamat dinikahkan dengan 2 kali lafz akad nikah. coz, yang pertama tu apa entah prob dia. hahaah! best la masa hari tu.

then, lepas habis je acara dekat masjid tu. dalam pukul 11.00++ macam tu. kitaorang pergi la pulak ke rumah tok su. dia ada buat makan2 sikit. hahaah! but, saya tak makan pun. coz, breakfast pagi tadi tak hadam pun lagi. huhuhu! kenyang la. mak cik saya pun macam tu jugak. hohoho! begitulah jugak dengan nenek n mama saya. then, dalam pukul 12.00++ tu, kitaorang pun bertolak la  ke dewan UKM. (dewan TAMS) kot la. tak pasti apa nama panjang dia. huhuhu! kitaorang sampai2 je, tak ada lagi orang yang datang. yang ada dekat dalam dewan tu, hanyalah kaum kerabat kitaroang jah! heheeh! ehem2. okay! kitaorang pun pergi la ambik makanan kan. mula2 nak duduk dekat tempat VIP, tapi, takot la pulak kan. coz, tempat tu khas untuk dato' n datin. tapi kalau kitaorang nak duduk pun boleh. apa salahnyakan. kitaorang kan family dia. huhuhu! tapi was2 la kan. okay! menu dia adalah:
1. nasi briyani.lauk kari apa ntah. tak tengok pun. coz, saya amik kuah jah. then, rendang daging kicap. (paling sedap), papadom, arca buah, ayam goreng berempah.lagi, tak ingat.
2. salad buah-buahan.
3. air orange. (manis)
4. ada chendol. 
5. ada pencuci mulut. such as, kuih talam, erm, puding kelapa, kokokrunch n susu, lagi tak ingat. coz, menu dia banyak sangat. hohoho! ingat nak makan semua yang ada. tapi dah penuh la pulak perut.

then, dalam pukul 2.00++ tu, kitaorang pun berangkat la balik. (present dah bagi ye masa mula2 lagi datng. huhuhu! lupa nak cakap) salam2 dengan mak pengantin semua then, cow cin cow! hohoho! (nak salam dengan pengantin, tengah makan beradap la pulak kan.) 
p/s: yangpalingbestsekalidekatmajlistuadalah:persembahansaujana.huhuhu! 

ohkay la. bye korang.
wasalam,

thank you for reading this entry

No comments :

Post a Comment

COPYRIGHT@ Segala yang tercatat di dalam blog ini adalah hak milik syazana yaya's blog