Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Friday, 19 August 2011

yeahoww!!


hey! olla! assalamualaikum.
korang2 apa khabar? what? baik? alhamdulillah! korang nak tau tak? dalam minggu ni kan, saya memang happy5 gilah lah! hehehe! tak tau la kenapa. eurm, mungkin ada something wrong kot dekat saya ni. huhuhu! okay3. forget about it! 

yeahoww! lagi 1 week jeh lagi nak raya! yeay3. tak sabr nak pakai baju raya, nak dapat duit raya, n etc! hihihi! shhh! jangan kasi tau sama orang maa~ hoho! thats mee! bukan mi eh. hahaha! hasih! merapu meraban jeh saya hari ni orh. enough2 lah, dah la dekat sekolah tak habis2 mengacau orang. hehe! sori sapa yang terasa tu eh. hidup ni mestilah ada gelak ketawa, joke and anything else! but, nanti yang palingg saya sedih time raya nanti, hurm, mestilah melawat kubur2 atuk or sedara mara saya yang sudah pun meninggal dunia.:(

btw, dalam masa kita bergembira pada hari raya nanti, kita mestilah ingat kepada orang yang kurang berkemampuan daripada kita. haish! macam mana ni nak buat ayat ni! hurm, kita mestilah bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang ni. dengan rezeki yang allah dah bagi, (ayat budak2) huhu! 

ohkay la korang, sebelum tu, renung2 knlah statement di bawah ini ye.
----------------------------------------------------------------------------------

apa guna jadi LELAKI KACAK kalau BACA quran pun MERANGKAK-RANGKAK.
apa gunanya jadi PEREMPUAN CANTIK kalau pukul 12.00 tgh pun TAK CELIK-CELIK.
apa guna umur besar PANJANG kalau fardhu ain asas pun LINTANG-PUKANG.
apa guna allah bagi HIDAYAH kalau nak solat pun cukup SUSAH-PAYAH.
apa guna jadi MANUSIA kalau umur allah bagi kita SIA-SIA.
apa guna HARTA MELIMPAH kalau nak HULUR kepada yang memerlukan pun SUSAH.
apa guna PANGKAT BESAR kalau KUBUR dah dekat pun masih tak SEDAR.

fikir2kanlah ye rakan2. bye. maaf zahir batin.

wasalam,  

thank you for reading this entry

No comments :

Post a Comment

COPYRIGHT@ Segala yang tercatat di dalam blog ini adalah hak milik syazana yaya's blog