Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Friday, 9 September 2011

fire! fire! selamat kan diri anda!!


hey! olla! assalamualaikum.
korang nak tau tak? baru2 ni kan, erm, hari rabu la kan, sekolah saya ada kebakaran, dekat kelas f4, time tu kan, memang panik gila la kan, tu pun, nasib baik kitorang time tu waktu sivik kan, kitorang kena pergi dekat bilik BM, kalau tak, memang lah, dah la kelas kitorang dekkaatt jeh dengan kelas f4 tu. masa mula2 tu, terkejut la kan dengar bunyi loceng berpanjangan, sekali, cikgu kitorang suruh la budak ni pergi tengok kan, last2, budak tu kata ada kebakaran dekat kelas f4! haish! gelabah la masa tu.
kitorang kena berkumpul dekat padang sampai la rehat kan, hehe! memang best la time tu, best sebab apa nak tau? sebabtak  belajar la! huhu! kitorang borak2 kosong jeh kat padang tu, then, dalam pukul 9.30++ tu, kitorang nampak ada bomba datang, polis n pegawai PPD pun ada, time tu, kitorang kena berkumpul dekat dataran pulak kan, masa tu, api dh dipadamkan dah. 
masa dekat situ, dengar la taklimat daripada headmaster kita ni kan, then, pengatua kitorang cakap blok A tak boleh digunakan buat masa ni, so, kitorang diberi kelas baru la, untuk sementara waktu, kelas yang terlibat, kelas kitorang, 2T, 4T, 4B n 1B maybe lah. 
masa mula2 jeh dapat tau kelas mana kan, memang tak suka gila lah dah la kelas tu macam hape tah orh, dekat pintu dia, penuh dengan taik burung, apa semua! then, dekat belakang kelas tu, ada banyak orh grafitti! yang penghuni kelas ni dulu, agak2 la orh nak spray2, spray la dekat tempat lain, ni tak, kelas tu jugak yang jadi mangsa! haish! 
tu pun, nasib baik kelas sementara je, kalau selama lamanya macam mana? uwaa~ tanak2! but, saya dah mula miss la dekat kelas yang lama, <3 it!
anyways, pengetua kitorang cakap, yang pasal kebakaran semua tu, di dalam penyiasatan pihak bomba, cuz, nak tau kan, apa punca perkara ni berlaku, tu yang kelas kitorang tak dapat digunakan lagi tu, haish! time, dapat kelas baru tu kan, tengok2 je kelas tu. mang aii! 1 meja or kerusi pun tak de you! kenalah angkut kerusi meja dekat kelas kitorang yang lama tu, fuhh! penat gila lah! dah la jauh pulak tu kan, later, bila siasatan tu dah habis, then, pengetua cakap kelas lama boleh duduk balik, kenalah angkut balik kerusi meja tu! hish! don't like it!
ohkay la korang, bye! take care! <3
wasalam,


thank you for reading this entry

No comments :

Post a Comment

COPYRIGHT@ Segala yang tercatat di dalam blog ini adalah hak milik syazana yaya's blog